Никшић писао реису Кавазовићу: ИЗ спашава војника Бакира

Срна
Никшић писао реису Кавазовићу: ИЗ спашава војника Бакира

САРАЈЕВО - Предсједник СДП-а Нермин Никшић у отвореном писму поглавару Исламске заједнице у БиХ реису-л-улеми Хусеину Кавазовићу замјера подршку коју је дао лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу, који је недавно у Хаџићима поручио да се муслимани „пребројавају“ и поручује да му се чини да ће активности ове вјерске заједнице у предизборној кампањи бити усмјерене на спашавању „војника Бакира“.

Кавазовић је, наиме, на манифестацији „Дани босанске духовности-Карићи 2022“, јавно прозвао оне који су критиковали изјаву Изетбеговића. Притом, каже Никшић, није критиковао афере везане за СДА, као ни „изјаву да би Посланик Мухамед данас у овако осиромашеном друштву и опустошеној земљи носио 'Армани' одијело“.

-Из ваших јавних иступа постало је јасно да ће се љетње активности Исламске заједнице у БиХ ове године заправо свести на акцију спашавања ''војника'' Бакира.... - навео је Никшић не спорећи право Кавазовићу да то чини, али не као вјерски поглавар.

Истиче да Кавазовићево обраћање на манифестацији „Дани босанске духовности - Карићи 2022“ најбоље аргументује његове тврдње, јер је, како каже Никшић, поглавар подржао позив Бакира Изетбеговића на пребројавање констатацијом: „Јашта ћемо се него пребројавати”.

Никшић је био један од оних који су критиковали Изетбеговићеву изјаву, јер сматра да је тим, како каже, „испадом“ нанио немјерљиву штету онима који промовишу идеју БиХ као државе толерантних људи упућених једни на друге, па и босанских муслимана као поносног, али мирољубивог народа.

-Дозволите да вас питам: Које то пребројавање Ви подржавате? Већ сам се уверио да нас дијелите на подобне и неподобне кад су вјерници у питању. Да ли онда подржавате пребројавање на добре и лоше људе и како ћемо одлучити ко спада у коју категорију? Када кажете ''Они имају своју причу, а ми нашу причу. Нашу босанску причу, нашу муслиманску причу“ волио бих знати ко су Вам ''они''- упитао је Никшић Кавазовића.

Упитао је Кавазовића, „када већ говори о важности пребројавања  како то да нисте реаговали када смо пребројали да у Дому народа БиХ захваљујући Бакиру Изетбеговићу и његовој СДА-у, ХДЗ и СНСД имају осам умјесто шест од 15 мандата“. Пита Кавазовића такође зашто није реаговао када је пребројано да је власт СДА дала 10 милиона КМ за погрешне респираторе.

-Искуство нас учи ако се уздате у бројање СДА, онда ће резултати сигурно бити нетачни - навео је Никшић, између осталог, у веома опширном отвореном писму Кавазовићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана