Никшић: "Осморка" ће мијењати неуставне законе у Федерацији

Срна
Никшић: "Осморка" ће мијењати неуставне законе у Федерацији

САРАЈЕВО - Предсједник СДП-а Нермин Никшић изјавио је да у Федерацији БиХ /ФБиХ/ постоји неколико неуставних закона који ће бити измијењени када странке "осморке" буду имале већину у федералном Парламенту.

Никшић је рекао новинарима у Сарајеву да ће нова парламентарна већина у ФБиХ кренути у смјену руководства "БХ Телекома" за које је навео да је "банкомат СДА".

"жТелекомж нема добре резултате зато што је сјајан на тржишту већ зато што грађани имају патриотски однос према њему и, умјесто да се то искористи и створе претпоставке да буде у функцији грађана, они га користе за страначко поткусуривање", навео је Никшић.

Говорећи о формирању власти у Унско-санском кантону и преласку неких странака које су дио "осморке" на федералном нивоу у коалицију са СДА и Демократским фронтом, Никшић је рекао да је добио увјеравања челника тих странака да ће они остати на позицијама које су раније договорене.

"Видјећемо како ће се то одвијати и да ли је руководство ФБиХ спремно да прихвати већину у оба дома Парламента ФБиХ или ћемо имати блокаду", додао је Никшић.

Према његовом мишљењу, за судије Уставног суда требало би бирати само стручне људе, иако је сада случај да су двоје судија били у руководству политичких партије, те да у овој институцији и даље провијавају политичка и национална опредјељења.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана