Никола Вукчевић, генерални секретар Социјалистичке партије: Наш програм разумију људи који живе од рада

Маријана Миљић Бјеловук
Никола Вукчевић, генерални секретар Социјалистичке партије: Наш програм разумију људи који живе од рада

Један од фокуса Социјалистичке партије (СП) је стварање бољих услова за живот и останак младих у Српској. Без перспективне младости нема прогресивне будућности било које државе, рекао је у интервјуу “Гласу Српске” генерални секретар СП-а Никола Вукчевић. Навео је да ће социјалисти бити изненађење ових избора, као што су били у Србији, али и да очекују да ће у ноћи 2. октобра славити избор 10 посланика у Народној скупштини РС и једног на нивоу БиХ.

 

- Остварени резултат и повјерење грађана даће нам шансу да се наставимо борити за још бољу и успјешнију Српску - поручио је Вукчевић.

ГЛАС: Шта је суштина слогана СП-а за предстојеће опште изборе?

ВУКЧЕВИЋ: Слоган грађанима поручује да настављамо са борбом “За бољу Српску”. Желимо бољи положај свих, развијенију и снажнију РС, која ће бити у стању да одговори на изазове у времену у којем живимо и које долази. Сваки грађанин на овим просторима може да живи боље и квалитетније. Социјалисти су се увијек за то залагали. И тако настављају.

ГЛАС: На чему ће бити фокус у кампањи?

ВУКЧЕВИЋ: Наша кампања је програмска, а не популистичка, тако да ће фокус бити на рјешењима која ћемо понудити грађанима. Лични интереси, одмазде и пријетње нису наш начин дјеловања. Наш програм разумију људи који живе од рада. Дјеловање у кампањи прилагодићемо њиховим потребама. РС може радити, живјети, опстати и бити задовољавајућа заједница људи само ако у њој сви буду једнаки, слободни и равноправни. Томе тежимо.

ГЛАС: Колико ће кампања бити другачија у односу на претходне?

ВУКЧЕВИЋ: Нашу партију и политике одликује континуитет у раду и вриједностима које заговарамо. Све ове године не одступамо ни милиметар од тог. У том смислу кампања остаје иста. Модернизоваћемо приступ комуницирања са грађанима и начин представљања порука и политика. Свијет и начини комуникације се мијења. Бићемо проактивни на свим средствима комуникације, а посебно на друштвеним мрежама.

ГЛАС: Припадате групи младих политичара. Колико ћете се залагати за рјешавање проблема омладине?

ВУКЧЕВИЋ: Један од фокуса СП-а, а и мене лично, јесте остваривање бољих услова за живот и останак младих у РС. Млади нису само будућност, већ и садашњост сваке земље. Залагаћемо се за веће плате те боље образовање и шансе за запослење, подстицање предузетништва младих, суфинансирање изградње станова младим брачним паровима и друге подстицајне политике. То су политике за бољи живот омладине и њихов останак у РС.

ГЛАС: Какав резултат очекујете на изборима?

ВУКЧЕВИЋ: Одличан. Наша партија постоји 30 година, имамо одличну инфраструктуру и организацију у свим општинама и градовима РС, вјерно и активно чланство, политике које су познате и препознатљиве деценијама, а које су од интереса за грађане РС. Када узмемо све у обзир, поручујем нашим члановима и грађанима да ћемо у ноћи 2. октобра славити 10 посланика у НСРС и једног у Представничком дому Парламента БиХ.

ГЛАС: На изборима наступате са НДП-ом и СНП-ом. Које су предности коалиционог наступа?

ВУКЧЕВИЋ: Настављамо да окупљамо грађане и политичке субјекте који желе још боље услове и стандард у Српској. Социјалисти су друга по снази партија у коалицији са девет посланика у НСРС. Окупили смо људе који желе да нам се придруже у нашим настојањима и борби за боље друштво.

Порука

ГЛАС: Која је Ваша порука младима?

ВУКЧЕВИЋ: Млади су ти који треба да буду проактивни и да дају свој глас за или против одређених политика и праваца дјеловања. Њихов глас треба да се чује и да, на директан или индиректан начин, буде одлучујући у креирању политика наше земље и главна покретачка снага свега доброг у будућности. То право им нико не може одузети, нити одузима. Шанси да кроје амбијент по својој мјери не треба да окрећу леђа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана