НФ за измјене Изборног закона

ГС
НФ за измјене Изборног закона

Предсједник Народног фронта Јелена Тривић позвала је све странке да прихвате измјене Изборног закона.

"Упорно одбијање техничких измјена које би омогућиле да резултати избора буду по вољи грађана јасно говори да СНСД хоће да има нетранспарентан изборни процес. Ово је тема већ дужи низ година и СНСД то одбија, наш став је да је за било какво наметање, ако га буде, одговорна владајућа структура - изјавила је Тривићева.

Нама је, каже она, интерес као друштву да имамо фер изборе, да народ зна и почне да вјерује у њих, јер се одавно сумња у изборни процес.

- Принципијелно смо против наметања закона али смо за измјене и техничке промјене, не желимо да се понови 2022. година - нагласила је.

Тривићева је подсјетила да је једина измјена то што је кутија за гласање окренута тако да се не може сликати гласачки листић.

Подсјећамо, Нијемац Кристијан Шмит, кога у Федерацији БиХ признају за високог представника а у Републици Српској доживљавају као туристу, затражио је недавно од Парламента БиХ да изгласа измјене Изборног закона БиХ. Он је Парламенту БиХ дао и рок за поменуте измјене, и то у дијелу који се односи на тзв. интегритет избора, електронско бројање гласова и идентификацију гласача. Ако се то не деси, "запријетио" је да ће он то урадити наметањем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана