Несторовић за "Глас Српске": Додик ми јесте помогао, али он није растурио покрет!

Маријана Миљић Бјеловук
Несторовић за "Глас Српске": Додик ми јесте помогао, али он није растурио покрет!

Предсједник Српске Милорад Додик нам је отворио очи и указао на то какви су нам људи у странци, али само издајник може да каже да је он кривац за раскол у покрету “Ми - Глас из народа”, рекао је “Гласу Српске” један од оснивача овог покрета Бранимир Несторовић одговарајући на тврдње својих дојучерашњих сарадника да је први човјек Републике Српске крив за распад организације коју представља.

Нагласио је да су лажни и наводи појединаца из поменутог покрета да је напустио странку, али и додао да су они већ са својим иступима у јавности народу већ огадили сами назив странке која је на претходним изборима у Србији забиљежила и више него добар резултат.

- Због свега тога размишљамо о оснивању потпуно нове странке, а док се то не деси зваћемо се “Прави Ми” - поручио је Несторовић.

ГЛАС: Како коментаришете то што је Ваш дојучерашњи сарадник у покрету “Ми - Глас из народа” Синиша Љепојевић рекао да је за раскол у покрету крив предсједник РС Милорад Додик, јер Вам је предложио да је организацији потребан предсједник, а не колективно руководство?

НЕСТОРОВИЋ: Па, шта да кажем. Дебил и издајник. Врло сам захвалан Додику што нам је отворио очи и указао на то какви су људи у покрету. Он нам је ту стварно помогао, али није он мени ништа рекао што је могло да утиче на мене. Имам 70 година, тако да је мало касно сада да неко може да мења моје мишљење, али нам је објаснио да то неће функционисати. Дао ми је неке информације које су ми јако користиле. Захвалан сам му на томе. Да је Додик растурио покрет, то може само да изјави будала и издајник. И то је то.

ГЛАС: Из покрета “Ми  - Глас из народа” саопштено је да сте заједно са колегом Александром Павићем напустили странку. Да ли је то тачно?

НЕСТОРОВИЋ: Ми не можемо да изађемо из покрета, јер смо га Павић и ја основали. Удружење грађана “Ми - Глас из народа” је основано некада прошле године у прољеће. На изборе је изашла група “Ми - Глас из народа”, десет људи, гдје сам ја носилац листе, овлаштено лице и рачуни се у банци воде на мене. Како и одакле они могу мене да избаце сада када сам ја носилац листе? Дакле, то је све будалаштина једна. Они мисле на то удружење грађана. Нема везе, нека ме и избаце одатле. То могу и да напустим, то мени ништа не значи. Покрет нисам напустио, они могу да га само напусте. Око 70 одсто људи подржало је нас, тако да они треба да напусте покрет, а никако Павић и ја.

ГЛАС: Како ћете наставити даље своје политичко дјеловање?

НЕСТОРОВИЋ: Оснивамо праву, озбиљну странку, без убачених елемената и крећемо на обједињавање свих српских земаља. То ће бити основни део нашег деловања - сви Срби у једној држави. Организација државе ће се решити на политичком нивоу и решиће се референдумом. Да ли ће бити федерална јединица и какав ће облик организовања бити, то ће народ одлучити и руководства која буду тада на власти.

ГЛАС: Како ће се звати странка?

НЕСТОРОВИЋ: Ови наши су успели да компромитују странку, али и да је огаде људима. Ми се за сада зовемо “Прави Ми”, јер ми смо ти прави људи, па ћемо видети какав ће странка назив носити. Уосталом није ни важно како ће се странка звати, важно је дело. 

Супругино признање

ГЛАС: Недавно сте изјавили да Вам је супруга рекла да сте луди зато што улазите у политику. Да ли је била у праву?

НЕСТОРОВИЋ: Није. И сама она је признала да није била у праву. Сада јој се све и свидело. На крају је и она делила беџеве. Жене генерално не воле политику. Наравно, као свака жена, она је опрезна и плаши се. Сви ми, па и моја супруга, знамо да Срби сада немају много избора. Борићемо се да опстанемо или да нестанемо. Тако да свако ко је патриота и ко цени српство, мисли исто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана