Нешковић: Рећи “не” уцјењивачкој бошњачкој политици у Дому народа

Srna
Нешковић: Рећи “не” уцјењивачкој бошњачкој политици у Дому народа

БАЊАЛУКА - Делегат СДС-а у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Желимир Нешковић рекао је да су бошњачки делегати одлучили да одблокирају Дом народа да би Србима блокирали да предлажу законе по хитном поступку и нагласио да таква уцјењивачка политика мора наићи на одлучно "не" свих српских делегата.

Нешковић је нагласио да се не смије одустати од закона о Уставном суду БиХ који се већ више од 10 мјесеци покушава уврстити у дневни ред.

"Таква уцјењивачка политика `заказиваћемо сједнице, али приједлоге из Републике Српске ћемо скидати на Уставно-правној комисији` мора да наиђе на одлучно `не` свих пет српских делегата у Дому народа БиХ", нагласио је Нешковић, коментаришући хитну сједницу Дома народа парламента БиХ са иницијативом бошњачких делегата да буде измијењен Пословник о раду да би закони који иду у хитној процедури били прије пленума слати Уставно-правној комисији.

Нешковић је указао да бошњачки делегати покушавају измјенама Пословника о раду да ускрате српским делегатима право да предлажу законе, саопштено је из СДС-а, чији је Нешковић потпредсједник.

"Не смијемо дозволити измјену Пословника о раду да закони по хитној процедури иду на Уставно-правну комисију. То би био пуцањ у ногу српских политичких интереса", напоменуо је Нешковић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана