Нешковић повукао Приједлог закона о Уставном суду БиХ

Срна
Нешковић повукао Приједлог закона о Уставном суду БиХ

САРАЈЕВО - Делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Желимир Нешковић повукао је приједлог закона о измјени Закона о Уставном суду БиХ, који је у парламентарну процедуру упутио прије седам мјесеци.

Као основне разлоге за повлачење овог приједлога закона, због којег бошњачки делегати нису присуствовали сједницама, Нешковић је навео да не жели да утиче на друге да блокирају Дом народа.

"Учинио сам ово због српског народа, али и остала два конститутивна народа у БиХ како бисмо разговарали и доносили заједничка рјешења", рекао је Нешковић новинарима у Сарајеву.

Он је истакао да остаје при ставу да стране судије требају напустити Уставни суд БиХ, те да утицај међународне заједнице у БиХ из године у годину треба бити све мањи како би се народи у БиХ договарали и сами доносили одлуке.

Нешковић је додао да дио политичара из Федерације БиХ није спреман за разговор о овој теми, додајући да ће се залагати да БиХ не буде протекторат, односно да буде што мање под протекторатом међународне заједнице.

"Овдје је ријеч о мањку демократије у БиХ и мањку разговора", закључио је Нешковић и додао да су на њега и раније вршени притисци да повуче овај законски приједлог.

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић најавио је да ће наставак прекинуте сједнице бити одржан 29. октобра, чиме ће овај дом практично престати са блокадом. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана