Нешић: Зауставити Шмита у наметању измјена Изборног закона

Срна
Нешић: Зауставити Шмита у наметању измјена Изборног закона

БАЊАЛУКА - Предсједник ДНС-а Ненад Нешић апеловао је да земље чланице Савјета за спровођење мира, а посебно шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер зауставе Кристијана Шмита у намјери да наметне измјене Изборног закона, што би, како је рекао, изазвало нову кризу у БиХ.

"Неприхватљиво је да појединац доноси закон када ова земља има своје институције и свој парламент који једини треба да рјешава системска питања", рекао је Нешић, коментаришући најаве појединих медија да ће Шмит наметнути измјене Изборног закона у БиХ.

Он је нагласио да ниједна наметнута реформа није донијела срећу БиХ, подсјетивши да је наметнута, између осталог, реформа правосуђа, као и статус Мостара у којем дуже од десет година није било избора, саопштено је из ДНС-а.

"Много сте Гордијевих чворова замрсили у овој земљи, да наши грађани с правом сумњају у искрене намјере међународне заједнице. Довољни су нам постојећи, не требају нам нови Гордијеви чворови", истакао је Нешић и подсјетио да се залагао за транспарентнији изборни процес без изборних манипулација, злоупотреба и крађа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана