Нешић затражио заштиту свих грађана који су изложени пријетњама због прославе Дана Републике

СРНА
Нешић затражио заштиту свих грађана који су изложени пријетњама због прославе Дана Републике

САРАЈЕВО - Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић затражио је од надлежних институција заштиту Јоване Симовић са Пала, али и свих грађана који су ових дана изложени пријетњама на националној основи јер славе Дан Републике Српске.

Нешић је навео да га је данас у просторијама Министарства посјетила Симовићева, истичући да је због честитке коју је упутила на друштвеним мрежама поводом 9. јануара, Дана Републике Српске, добијала озбиљне пријетње из Федерације БиХ.

"У разговору је истакла да је лавину пријетњи на Инстаграму и Тиктоку покренуо њен бивши тренер, који је од других тражио да дијеле њену фотографију и да је због њеног поступка прозивају", навео је Нешић.

Колико далеко су неки људи спремни да иду, Нешић је истакао да показује и чињеница да су на друштвеним мрежама прозивани не само Срби, већ и Бошњаци који Јовани лајкују фотографије и који су, под пријетњама, морали да уклоне свиђања са њених објава.

"Због тога сам надлежним институцијама у Републици Српској и Федерацији БиХ послао допис у којем тражим заштиту за Јовану Симовић, али и за све наше грађане који су ових дана изложени пријетњама на националној основи јер славе свој празник", написао је Нешић на друштвеној мрежи "Икс".

Према његовим ријечима, на то, као грађани Републике Српске, имају пуно право, као што и Бошњаци и Хрвати и сви грађани имају право да славе своје празнике и нико нема право да због тога угрожава било чију личну безбједност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана