Нешић: Застава зла на мјесту страдања 12.000 цивила

ГС
Нешић: Застава зла на мјесту страдања 12.000 цивила

САРАЈЕВО - Само људи без имало емпатије, у којима куља зло, могу на мјесту страдања 12.000 цивила поставити заставу под којом су 50 година касније поново чињени злочини над српским народом, истакао је министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић.

Нешић је, коментаришући постављање ратне заставе БиХ у Спомен-парку Гаравице код Бихаћа, навео да је у љето 1941. године у Гаравицама убијено више Срба него што је Бихаћ 1949. године имао становника.

- Они који ни мртвима након 83 године не дају мира, постављајући заставу из ратних времена, тјерају нас да се питамо – с ким ми то живимо!? Само људи без имало емпатије у себи, у којима куља зло, могу на мјесту страдања 12.000 цивила поставити заставу под којом су 50 година касније поново чињени злочини над српским народом - истакао је Нешић.

Он је нагласио да српски народ не тражи извињења, ни саосјећање, да само очекује да га нико не вријеђа.

- И зашто се онда чуде када кажемо да је БиХ немогућа земља!? - запитао је Нешић.

Према Нешићевим ријечима, истицање ратне заставе на мјесту геноцида над српским народом, практична је манифестација ријечи Џафера Алића да су "Бошњаци власници БиХ, а Срби и Хрвати неугодни подстанари".

- Вјерујем да сад и странци виде с каквим /не/људима ми живимо - додао је Нешић.

Ратна застава БиХ постављена је у Спомен-парку Гаравице код Бихаћа, гдје је на најбруталнији начин побијено десетине Срба у Другом свјетском рату и гдје су данас обиљежене 83 године од усташког злочина над 12.000 Срба, међу којима је био велики број дјеце, преноси РТРС.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана