Нешић: За безбједност Eвропе важна стабилност у њеном центру - у БиХ

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО - За безбједност Европе важна је стабилност у њеном центру, а то је географски БиХ, истакао је министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић на састанку представника Савјета министара и чланова Сјеверноатлантског савјета, предвођених замјеником генералног секретара НАТО-а Мирчеом ДЖоаном.

Према његовим ријечима, ЕУ је као мјесто сагласности свих велика шанса за изградњу стабилности, просперитета, а самим тим и стабилности Европе, саопштено је из Савјета министара.

“Зато се надам да постоји довољно одговорности у доносиоцима одлука у Бриселу да ЕУ отвори преговоре са БиХ без одгађања сада када домаћи актери показују иницијативу да желе да се договарају и разговарају о БиХ, поштујући једни друге. За нашу укупну политичку стабилност, а затим и безбједност и економски напредак, било би непримјерено да се неко са стране умијеша у политичке процесе и наметањем пресијече све шансе демократски изабраних представника сва три народа да раде свој посао”, рекао је Нешић.

Састанку са замјеником генералног секретара и амбасадорима земаља чланица НАТО-а присуствовали су и предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто, министар одбране Зукан Хелез, министар иностраних послова Елмедин Конаковић и његов замјеник Јосип Бркић.

Састанак је реализован у оквиру програма сарадње између БиХ и Сјеверноатланског савјета, а разговарано је о будућој сарадњи и реализацији пакета помоћи БиХ у оквиру НАТО програма изградње одбрамбених и безбједносних капацитета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана