Нешић: Утврдити како функционише странка Јелене Тривић

Срна
Нешић: Утврдити како функционише странка Јелене Тривић

БАЊАЛУКА - Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је вечерас да ће тражити да се утврди како функционише странка Народни фронт Јелене Тривић.

“Очекујем да надлежне службе одраде свој дио посла, да видимо одакле госпођи Тривић 200 квадрата у центру Бањалуке, је ли купила или изнајмила. Ако је изнајмила, од којих средстава”, рекао је Нешић за РТРС.

Нешић, који је и лидер ДНС-а, рекао је да му Тривићева не смета, али да “не може неко ко се позива на морал да ради аморалне ствари”.

“Тривићева је обични лопов која краде и од опозиције и власти. Притом има одређена средства за која нико не зна одакле су. Вријеме је да госпођа Тривић објасни одакле новац”, рекао је Нешић за РТРС.

Он је навео да безбједност у БиХ није нарушена и да нигдје не види “малигни утицај Руске Федерације”.

Неђић је истакао да је сарадња са Европолом успостављена послије 10 година и да сада БиХ добија одређене информације, попут оних о корисницима “Скај” апликације.

“Сви они који су користили, учествовали у кривичним дјелима, криминалу, корупцији, треба да одговарају”, рекао је Нешић наводећи да заступа нулту стопу толеранције за криминал.

Говорећи о сарадњи са земљама региона, Нешић је навео да она постоји и да полиције добро сарађују и узајамно се помажу.

Осврћући се на недавна масовна убиства у Србији, Нешић је рекао да је то велика трагедија и да су такви догађаји могући и у БиХ, те да безбједносне службе предузимају све мјере.

“Али, морамо све учинити да се то не деси, појачати мјере предострожности”, рекао је Нешић.

Поводом митинга у Београду који је најављен за петак, 26. мај, Нешић је најавио да ће присуствовати том скупу као подршка предсједнику Србије Александру Вучићу, оцијенивши да су протекли скупови у Београду организовани са циљем дестабилизације региона.

Он је рекао и да му је драго да се предсједник Републике Српске Милорад Додик састао са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана