Нешић: Ускоро споразум са Фронтексом

Срна
Нешић: Ускоро споразум са Фронтексом

САРАЈЕВО - Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је да очекује да ће споразум са Европском агенцијом за граничну и обалску стражу /Фронтекс/ врло брзо бити спреман.

Нешић је рекао да делегација, коју чине чланови сва три конститутивна народа у БиХ из два ентитета, која преговара са Фронтексом, успјешно сарађује и да је свима циљ боља заштићеност границе БиХ.

"Имам информацију да преговори са Фронтексом теку добром динамиком", рекао је Нешић новинарима у Сарајеву гдје је у току сједница Савјета министара.

Он је, коментаришући иницијативу посланика Клуба СДА за његову смјену, а која ће се наћи на Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ у четвртак, 20. јуна, рекао да некоме не одговара када се говори истина.

Нешић је позвао на смјену оних који скрнаве меморијални центар и на одговорност за 79 људи који се налазе у евиденцији ЦИПС-а, а наводно су сахрањени у Сребреници.

"Више пута сам рекао да сам спреман да се поклоним свакој жртви и искажем поштовање, али нисам спреман да се поклоним лажним жртвама. Нисам спреман да скрнавимо било какав споменик или меморијални центар", поручио је Нешић.

Нешић је поручио да га ниједна сила, ни страна ни домаћа, неће натјерати да ћути о истини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана