Нешић у Тужилаштво БиХ предао информације против Шмита

Срна
Foto: Кликс

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић предао је данас Тужилаштву БиХ документацију која потврђује да Кристијан Шмит није високи представник и изразио очекивања да ће Тужилаштво формирати предмет против Шмита и упознати јавност о резултатима истраге.

- Предао сам Тужилаштву све прикупљене иформације које су ми доставиле безбједносне агенције које се налазе у саставу Министарства безбједности о Шмиту, који се налази на територији БиХ, и о његовој наоружаној пратњи, о свим незаконитостима које су радили од трентука ступања на територију БиХ - рекао је Нешић новинарима.

Он очекује да ће напокон неке ствари истјерати на чистац, да ће Тужилаштво показати да ли ради у складу са правом и законом, да ли поступа по доказима релевентних институција БиХ или је "фонтана жеља и испуњава жеље једном нелегитимном господину који се зове Шмит", који се нелегитимно представља за високог представника и који је потпуно незаконито обавља ту улогу.

- Шмит, према свим доказима које смо ми до сада прикупили, а наставићемо и даље да радимо у том правцу, није легитиман високи представник у БиХ - нагласио је Нешић.

Он је појаснио да је данас предао документацију, након што је из медија чуо да Тужилаштво није запримило нити добило било какву информацију о боравку Шмита на територији БиХ.

- Заиста ме то изненадило јер сам очекивао да ће Тужилаштво након моје конференције за новинаре по службеној дужности формирати предмет под називом "Кристијан Шмит" - истакао је Нешић.

Нешић је раније позвао Тужилаштво БиХ да хитно спроведе истрагу о нелегалном и лажном представљању Шмита као високог представника у БиХ и његовим активностима, те да о резултатима обавијести јавност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана