Нешић: У БиХ неће бити рата

Г.С.
Нешић: У БиХ неће бити рата

БАЊАЛУКА - Ако неко у овом земљи крши уставно-правни поредак то је СДА-ов министар унутрашњих послова и делегат НИП у Дому народа Парламента ФБиХ Аљоша Чампара којем су мало двије функције које је добио од двије различите партије, па би да буде и члан Предсједништва БиХ и министар безбједности и министар одбране, изјавио је предсједник ДНС-а Ненад Нешић, који је и министар безбједности у Савјету министара.

Нешић је нагласио да "Чампара треба да зна да, срећом по овај народ, он нити може нити ће мобилисати и у сукобе слати СИПА, Дирекцију за координацију полицијских тијела и Оружане снаге БиХ".

- Сукоби и рат су само у Чампариној усијаној глави и зато му поручујем: "Играј се рата на видео игрицама, у БиХ рата бити неће" - рекао је Нешић, коментаришући изјаву Аљоше Чампаре у којој је навео да ће полицијске агенције с нивоа БиХ, као и Оружане снаге БиХ, федерална полиција, НАТО и ЕУФОР, како је рекао, "осујетити покушај насртања на територијални интегритет и суверенитет БиХ".

- Срећом, Чампара се ништа не пита и тако ће и остати. Он треба прво да научи да једну трећину састава полицијских агенција на нивоу БиХ, као и Оружаних снага, чине Срби из Републике Српске и да Република Српска финансира буџет институција БиХ у износу од једне трећине. Такође, изгледа да је заборавио да је српски народ конститутиван народ у БиХ, а да је Република Српска један од два равноправа ентитета. Тапија на БиХ је 3/3, а никако 1/1 у корист једног народа - навео је Нешић.

Он каже да зна да би разне Чампаре које својатају БиХ жељеле да све буде само њихово и да запошљавају само своју родбину, али да је Дејтонски мировни споразум реалност и "што га прије прихвате, свима ће бити боље", преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана