Нешић у Баћевићима: Нећемо дозволити лов на Србе

Срна
Нешић у Баћевићима: Нећемо дозволити лов на Србе

МОСТАР - Министар безбjедности у Савјету министара Ненад Нешић посјетио је српско повратничко насеље Баћевићи код Мостара, које је претходних дана било мета бруталног напада и провокација.

Нешићева јучерашња посјета је одговор на недопустиве акте насиља који су потресли ову локалну заједницу и изазвали забринутост међу српским повратницима.

Нешић је поручио да је српски народ сложан и да ће бранити свако дијете. Посљедњи напади су, каже, још једна порука да Србима у ФБиХ нема мјеста.

"Могу доћи овдје и бити десет дана, али се ово мора системски ријешити. Морамо јасно питати и муслимане и Хрвате да ли желе да живе са нама и да ли су Срби равноправан народ у ФБиХ или смо и народ на кога је отворен лов и овдје и у Сарајеву и у Коњицу? Не презају да нападну и СПЦ. Нећемо дозволити лов на Србе. Наћемо начин да заштитимо нашу дјецу", поручио је Нешић, пренијела је РТРС.

Замјеник председника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић рекао је да охрабрује да су идентификовани сви који су учествовали у нападу на српску дјецу и да се нада ће први пут добити и адекватне казне јер је то прави пут који би вратио мир и сигурност.

Миливојевић је захвалио Нешићу и осталима који су изразили подршку свима у Баћевићима и Мостару.

Баћевиће је раније посјетио и министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић, који је рекао да неко смишљено диже тензије.

На игралишту у овом насељу више непознатих лица напало је српску децу, а игралиште и село облијепљени су кукастим крстовима, словом "У" и "ХВО", потврдили су раније Срни мештани овог насеља.

Дјеца су нападнута у четвртак, 22. августа, а мјештани тврде да се кроз село раније чула и рафална пуцњава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана