Нешић: Својински односи су јасно разграничени

Срна
Нешић: Својински односи су јасно разграничени

БАЊАЛУКА - Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изјавио је данас да су својински односи јасно разграничени анексима Два и Четири Дејтонског споразума и да то не могу и неће промијенити никакве изјаве сарајевских лидера.

За заједничку изјаву о имовини, коју је јуче потписало осам политичких представника из Федерације БиХ, Нешић је рекао да је њен циљ продубљивање кризе и блокада цијеле БиХ, пошто ФБиХ “успјешно држе у блокади од 2018.године”.

-Неспособни да након другог изборног циклуса формирају Владу ФБиХ, лидери жтројкеж нису знали како да сједну за исти сто са (лидерима СДА и ДФ-a) Бакиром Изетбеговићем и Жељком Комшићем, па им је Република Српска послужила као алиби за сијело са Изетбеговићем - навео је Нешић.

Запитао је каква је то правна логика по којој Брчко дистрикт одлуком ОХР-а може да књижи државну имовину, а Републици Српској се то ускраћује одлуком Кристијана Шмита, саопштено је из ДНС-а.

-Каква је то владавина права у којој Федерација БиХ додјељује концесије на својим ријекама, али Република Српска не може? Какав је то Уставни суд БиХ за који су спорни Закон о шумама Републике Српске и Закон о пољопривредном земљишту, али нису спорни исти закони у ФБиХ и њеним кантонима? - упитао је Нешић.

Нада се да у Републици Српској постоји национално јединство по питању очувања дејтонских надлежности Српске.

У заједничкој изјави осам бошњачких политичких представника је навело да Тужилаштво БиХ и остали надлежни органи БиХ морају процесуирати одговорна лица која најављују да ће наставити књижење те имовине на Републику Српску.

У изјави се тврди да “БиХ има искључиву надлежност” да уређује сва питања у вези са државном имовином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана