Нешић: Српски народ не може бити одвојен од матице, немогуће подијелити Српску

Срна
Нешић: Српски народ не може бити одвојен од матице, немогуће подијелити Српску

САРАЈЕВО- Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да је пробој коридора показао да српски народ не може живјети одвојен од матице и да је немогуће Републику Српску подијелити на два дијела, иако то многи желе.

- Историја нас учи шта би се то десило када би један дио на физички начин био одвојен од другог дијела - рекао је Нешић новинарима у Братунцу.

Он је истакао да је Република Српска недјељива цјелина, а да је дистрикт Брчко кондоминијум, односно заједичка својина Републике Српске и Федерације БиХ

- Ми знамо, а знају и међународни фактори и људи из ФБиХ шта је Република Српска унијела у дистрикт и шта је то што је наше - истакао је Нешић.

Војна операција "Коридор 92" трајала је од 14. до 28. јуна на подручју Посавине и омогућила је спајање западних дијелова Српске и Републике Српске Крајине са осталим дијеловима Српске и Србијом.

Овом акцијом, чији је директан повод смрт 12 беба у бањалучком породилишту због недостатка кисеоника, окончана је 42 дана дуга копнено-ваздушна блокада западног дијела Српске и Републике Српске Крајине.

Према подацима Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, у акцији "Коридор 92", која је означена као судбоносна, погинуло је 855 борца Војске Републике Српске, 14 припадника МУП-а Српске, те 19 припадника МУП-а и Војске Републике Српске Крајине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана