Нешић: Српски министри неће дозволити деструкције на штету Српске

Срна
Нешић: Српски министри неће дозволити деструкције на штету Српске

САРАЈЕВ - Министар безбједности Ненад Нешић поручио је данас министру иностраних послова Елмедину Конаковићу да ниједан српски министар у Савјету министара неће ни њему, ни било коме другом дозволити било какве деструкције на штету Републике Српске и њених грађана.

"Док се сви у региону труде да имају полицијску сарадњу, а БиХ једино на том пољу може да дође до неке позитивне сарадње, министар иностраних послова Конаковић жели да прекине сарадњу и поништи Споразум о полицијској сарадњи између БиХ и Србије.

Не знам зашто му то смета", рекао је Нешић Срни.

Према његовим ријечима, Конаковић треба да се одлучи да ли је за борбу против криминалаца или да буде њихов патрон.

"Док смо ми српски министри у Савјету министара, од те Конаковићеве иницијативе нема ништа. Ријеч је о обичној популистичкој иницијативи којом жели да покаже да је деструктивнији од СДА, чији је некад и био члан, и то баш у вријеме потписивања поменутог споразума", поручио је Нешић.

Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић најавио је да ће на сједници Савјета министара ове седмице покренути иницијативу за стављање ван снаге Споразума БиХ и Србије о полицијској сарадњи.

Он је објаснио да је стављање ван снаге овог споразума могуће само ако министри из Републике Српске у Савјету минстара дигну руку за то, јер тако каже Устав БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана