Нешић: Српска је за ЕУ, али не и за НАТО

ГС
Нешић: Српска је за ЕУ, али не и за НАТО

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић учествовао је на састанку представника Савјета министара и чланова Сјеверноатлантског савјета.

Нешић је у свом обраћању истакао да Република Српска поштује НАТО, са има сарадњу са НАТО у складу са програмом реформи из 2019. године који не прејудицира чланство БиХ у НАТО.

- Рекао сам да у БиХ имамо сагласност око европског пута, али да немамо сагласност око НАТО пута, и да Република Српска у овом тренутку не жали у НАТО, а самим тим ни БиХ, јер све се одлуке доносе консензусом. Такође сам им рекао да нам помогну са БиХ буде, како они кажу "сувренена", да законе доносе изабрани представници, а не такозвани високи представници - истакао је Нешић за РТРС.

Нешић је навео да у Уставном  суду сједе странци и упитао "каква је то суверена земља у којој у Устваном суду сједе странци".

- Нико не говори о сецесији јер је сецесија реакција на акцију која се зове унитаризам. Ми из Републике Српске желимо поштовање Дејтонског мировног споразума, да желимо Уставни поредак, да желимо да задржимо надлежности које Република Српска има по Дејтону. И то је све што ми у овом тренутку желимо - поручио Нешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана