Нешић: Шмит може да се бави празницима у Баварској, али не и у Српској

СРНА
Нешић: Шмит може да се бави празницима у Баварској, али не и у Српској

САРАЈЕВО - Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изјавио је да Кристијан Шмит има демократско и лично право да се бави празницима у Баварској, али да Републици Српској неће одређивати шта ће и како славити, нити кога ће у госте звати.

Оцијенивши да се Шмит понаша као љубоморно дијете које није позвано на рођенданску прославу и убјеђује друге по школи да не иду на њу, Нешић је констатовао да Шмит позивом Брисела да изврши притисак како званичници Србије и Црне Горе не би присуствовали обиљежавању Дана Републике Српске, испуњава жеље бошњачке политичке елите.

"Република Српска и Србија никада неће окренути леђа једна другој. Дрина није граница, него кичма српског народа", рекао је Нешић Срни.

Он је поручио да Дан Републике Српске 9. јануар није уперен ни против кога, већ дан када се обиљежава одлука Срба да живе своји на своме у БиХ која никоме не припада у потпуности, него је дијеле Бошњаци, Срби и Хрвати подједнако.

"Ми 9. јануара славимо своју кућу и тог дана правилно идентификујемо све насилнике који нам на кућу насрћу и од којих нам се ваља бранити", закључио је Нешић, који је и министар безбједности у Савјету министара.

Шмит је затражио од високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепа Бореља да изврши притисак из Брисела на Београд и Подгорицу, како функционери Србије и Црне Горе не би присуствовали обиљежавању Дана Републике Српске. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана