Нешић: Скупови ће проћи у миру, надлежности јасно кажу ко је за шта одговоран

ГС
Нешић: Скупови ће проћи у миру, надлежности јасно кажу ко је за шта одговоран

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић, министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Карана и министар унутрашњих послова ФБиХ Рамо Исак разговарали су са директорима безбједносних агенција у вези најављених протеста на међуентитеској линији.

Током разговора закључено је да не постоје никакве индиције да ће у БиХ доћи до било каквог нарушавања јавног реда и мира, као и да је безбједност грађана кључни приоритет.

Нешић каже да сз договорили да се поштује Закон и надлежности.

- Добио сам гаранције и са једне и са друге стране да ће скупови проћи у миру, односно да ће полиција учинити све што је у њиховим могућностима поштујући надлежности и законска овлашћења. Надлежности јасно кажу ко је за шта одговоран - казао је Нешић за РТРС.

Истакао је да ентитетска линија или граница постоји.

- У оквиру Републике Српске надлежан и одговоран је МУП Републике Српске и ту нема шта да ради федерално Министарство унутрашњих послова. Оно што сам чуо од господина Исака је да ће они учинити све са своје стране да не дође до било каквих инцидената, да је понудио помоћ кантоналним МУП-овима од стране Федералне Управе и да су чврсто опредијељени за мир. Сва тројица смо се усагласили да било ко да покуша да изазове инцидент да буде процесуиран од стране полицијских агенција у складу с надлежностима - рекао је Нешић.

Нешић је истакао да неће дозволити било коме да изазове инцидент.

- Дозволићемо грађанима да на мирном протесту изразе свој став поводом одређених одлука и оптужница - каже Нешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана