Нешић: Скоро завршен посао око потписивања споразума са Фронтексом

Срна
Нешић: Скоро завршен посао око потписивања споразума са Фронтексом

САРАЈЕВО - Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је данас да је у стратешком смислу завршен читав посао око потписивања споразума са Европском агенцијом за граничну и обалску стражу, те изразио наду да ће споразум ускоро бити потврђен у надлежним институцијама.

Нешић је нагласио важност присуства директора за Шенген, границе и визе при Генералном директорату за миграције и унутрашње послове Европске комисије Хенрика Нилсена наводећи да је његова посвећеност и подршка непроцјењиви за успјешно спровођење овог и других процеса који се реализују са европским партнерима, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

Министар је најавио и одржавање "Сарајевског дијалога о миграцијама" на Јахорини, који је према његовим ријечима кључни догађај посвећен регионалној сарадњи у управљању миграцијама, додајући да ће овај догађај омогућити дискусију о кључним миграционим питањима укључујући регионалну сарадњу, борбу против трговине људима, јачање политика повратка и реадмисије, те улогу ЕУ у управљању миграцијама на Балкану.

"Радујемо се плодним дискусијама и позитивним исходима који ће произаћи из овог дијалога, а који ће унаприједити сигурност и стабилност региона", закључио је Нешић.

На Јахорини ће сутра почети дводневна министарска конференција "Сарајевски дијалог о миграцијама" посвећена стратешком рјешавању изазова у управљању миграцијама.

На конференцији ће се окупити министри и директори полиција региона, представници међународних организација и експерти у области миграција.

Уводна обраћања предвиђена су у 8.45 часова, а у 9.40 часова планирано је да се новинарима обрате министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић и државни секретар Швајцарске за миграције Кристине Шранер Буренер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана