Нешић: Резолуција- покушај манипулације историјским чињеницама

Срна
Нешић: Резолуција- покушај манипулације историјским чињеницама

БАЊАЛУКА - Предсједник ДНС-а Ненад Нешић поручио је да је резолуција о Сребреници покушај да се манипулацијом историјским чињеницама и селективним приступом окриве Срби као народ за најтеже злочине, док се занемарују страдања и патње које је српски народ претрпио.

Нешић је нагласио да је ова резолуција неправда и увреда за све невине жртве и њихове породице.

"Ова резолуција је пропала, без обзира на гласање, чињеницом да је против ње устала већина становништва планете. Самим тим, она није допринос помирењу и пијетету према жртвама већ гажење и политичка манипулација истим", рекао је Нешић.

Он је додао да се сада свједочи најновијим покушајима дијела међународне заједнице и бошњачке политике да српском народу, Србији и Републици Српској буде прилијепљена етикета геноцидног народа кроз резолуцију УН, саопштено је из ДНС-а.

"Срби нису геноцидан народ. Наш народ је кроз историју пролазио кроз многе тешкоће, али увијек смо се борили за слободу, правду и истину. Ту слободу смо и за Бошњаке и друге народе на Балкану освајали својим жртвама", поручио је Нешић.

Он је нагласио да подржава борбу предсједника Србије Александра Вучића за истину о српском народу.

"Његови напори да се истина сазна и да се глас наших људи чује на међународној сцени су од суштинског значаја за очување нашег достојанства и части. Морамо заједно стати у одбрану истине и правде за наш народ", истакао је Нешић.

Он је закључио да су Срби народ који је увијек тежио миру, заједничком суживоту и поштовању других, да је истина увијек била савезник Срба, без обзира колико јој је времена требало да нађе свој пут. /крај/јп
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана