Нешић: Радинковић није припадник криминалног миљеа

Срна
Foto: Г.С.

САРАЈЕВО - Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је да је Слободан Радинковић, кандидат за директора Агенције за истраге и заштиту (Сипа) БиХ, прошао све безбједносне провјере и да не постоје никакве информације да је наводно припадник криминалног миљеа.

“Прошао је све безбједносне провјере и доставио сву документацију”, рекао је Нешић.

Нешић је навео да су предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто и министар одбране Зукан Хелез били против уврштавања у дневни ред именовање директора Сипе.

“Неко хоће да обезглави Сипу у ситуацији када је актуелном директору истекао мандат, а када се замјеник директора налази ван земље, у бјекству”, рекао је Нешић новинарима након сједнице Савјета министара.

Нешић је поновио да Радинковић испуњава све услове и да је приједлог српског народа, као и да мјесто директора Сипе припада Србима.

“Дарко Ћулум, када је именован за директора Сипе био је другорангирани, па прије њега Перица Станић, био је трећи”, појаснио је Нешић.

Он је поручио да ће истрајати на свом приједлогу и да док не буде ријешено именовање директора Сипе, неће бити ни других именовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана