Нешић: Радикализација протеста угрожава Српску

Срна
Нешић: Радикализација протеста угрожава Српску

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједник ДНС-а Ненад Нешић рекао је, поводом најављених нових протеста опозиције у Бањалуци, да је то легитимно демократско право изражавања незадовољства, али да радикализација протеста представља угрожавање права других и да се морају поштовати институције Републике Српске.

Нешић је за Срну рекао и да даља радикализација политичке ситуације доноси политичке поене дијеловима опозиције, али и да угрожава Републику Српску.

-У тренутку када политичко Сарајево жели да нам узме све, дужност сваког политичког актера је да својим поступцима јача Републику Српску и њене институције - навео је Нешић.

Он сматра и да су СДС и ПДП обраћањем Централној изборној комисији (ЦИК) БиХ тражећи поновно бројање гласова имали повјерење у ову институцију, иако су били свјесни да одлуком ЦИК-а не могу сви бити задовољни.

-(Потпредсједник ПДП-а Игор) Црнадак је више пута наглашавао да одлуку ЦИК-а сви морају поштовати. Послије 20 дана добили смо ту одлуку и зато што се некоме не свиђа они је сада не поштују - рекао је Нешић.

Он је изразио наду да ће након потврђивања резултата избора власт у Републици Српској бити изабрана, јер је то, како је рекао, у интересу Републике Српске и њених грађана.

Нешић је нагласио и да се морају поштовати институције Републике Српске и БиХ, као и да њихово непоштовање представља анархију.

Он је позвао политичке актере у Републици Српској да поштују институције Српске, Устав и законе, наводећи да је задатак свих, а поготово предсједника да чува Републику Српску и њене институције.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана