Нешић показао документе: Нема сметњи да приступи тајним подацима

ГС
Foto: Аваз

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић показао је на данашњој конференцији за медије дозволу за приступ тајним подацима степена тајно и врло тајно.

Нешић је на почетку конференције показао документе да не постоје сметње за његов приступ тајним подацима. Он је прочитао садржај рјешења које је добио од безбједносних агенција, укључујући и ОСА.

"Не постоји безбједносна смјетња за приступ тајним подацима степена тајно и врло тајно. Желим да кажем да су ово дале безбједносне агенције и ОСА", рекао је Нешић.

Тиме, додао је он, ставља тачку на још једну, како је нагласио, спекулацију и повезивање њега са било чим.

"Нажалост, неки људи зарађују новац на тај начин да љагају друге људе, не бирајући ни средства ни поступке, не водећи рачуна да ли тиме угрожавају и безбједност лица на позицијама, да ли угрожавајубезбједност моје породице и моје дјеце", рекао је Нешић.

Он је изјавио да Агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА) добила наредбу Тужилаштва БиХ за предузимање мјера и радњи ради провјера основаности навода из акта овог министарства која потврђују да Кристијан Шмит није високи представник у БиХ.

"СИПА утврђује оно што смо ми предали Тужилаштву, да ли ту има елемената кривичне одговорности", рекао је Нешић новинарима у Сарајеву.

Он је навео да га радује да Тужилаштво предузима мјере и радње у вези са овим питањем што јасно говори и наредба СИПА да предузме мјере и радње на утврђивању околности документације коју је предало Министарство безбједности у Савјету министара.

Нешић је 16. октобра предао Тужилаштву БиХ документацију безбједносних агенција у вези са лажним представљањем Шмита и незаконитим уношењем оружја у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана