Нешић: Oдлуке Нaродне скупштине Српске за мене су обавезујуће

Срна
Нешић: Oдлуке Нaродне скупштине Српске за мене су обавезујуће

САРАЈЕВО - Новоименовани министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да су за њега све одлуке и закључци Народне скупштине Републике Српске увијек биле и биће обавезујуће, а тако ће бити и током мандата на овој функцији.

"Истовремено, у свом раду поштоваћу Устав БиХ, Дејтонски мировни споразум и законе у БиХ", рекао је Нешић новинарима у Сарајеву.

Нешић је истакао да ће му приоритети у раду на овој функцији бити борба против криминала и корупције, процесуирање свих лица која користе апликације "Скај" и "Аном", као и побољшање материјалног статуса полицијских службеника у БиХ.

Он је одбацио све спекулације у вези са његовом наводном повезаношћу са криминалним миљеом и новинарима показао увјерење о некажњавању, као и дозволу за ношење оружја, те подсјетио да је прошао провјере и у Централној изборној комисији БиХ и у Агенцији за истраге и заштиту, што значи да није осуђиван нити је против њега подигнута било каква оптужница.

"То што пишу поједини недобронамјерни квазиблогери и квазиновинари, који цртају мете људима на челу без икаквих доказа, није тачно и њима треба да се позабаве тужилаштво, судови и полицијске агенције. Никада нисам имао ни Скај ни Аном апликацију и не знам како то изгледа", рекао је Нешић, додајући да су он и његова породица угрожени због оптужби "које круже око њега".

Он је захвалио свим посланицима Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ који су данас потврдили именовање новог сазива Савјета министара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана