Нешић: Очување институција Српске треба бити приоритет сваког политичара

Срна
Нешић: Очување институција Српске треба бити приоритет сваког политичара

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изјавио је данас да очување надлежности и институција треба да буде приоритет сваког политичара у Републици Српској.

Нешић је рекао Срни поводом наступа лидера СДС-а Милана Миличевића у федералним медијима да Миличевић жели да се додвори политичком Сарајеву, али да братства и јединства нема него постоји само договор.

Нешић, који је и министар безбједности у Савјету министара, сматра да Миличевић мора знати да је за договор потребно двоје, као и да у овом тренутку, само политички представници из Републике Српксе желе договор о функционисању БиХ.

"Само се ми залажемо за чување Дејтонског мировног споразума и чување уставног поретка БиХ. Само смо ми ти који смо против мајоризације било ког народа", навео је Нешић.

Према његовим ријечима, лидер СДС-а жели да се додвори политичком Сарајеву, што се може примијетити и кроз друге представнике ове странке, а нарочито оних који дјелују у заједничким институцијама.

"Није ми јасно како господин Миличевић не види тежњу да се уруше институције Републике Српске, да неко жели да укине надлежности Републике Српске, да неко жели да отме имовину од Републике Српске. Како не види да од Републике Српске желе да оставе једну празну љуштуру", упитао је Нешић.

Он сматра да "Миличевић није свјестан да је на челу највеће опозиционе партије у Српској, те да се у складу са тиме и заслугама СДС-а у стварању Републике Српске, треба почети тако и да се понаша".

"Нема заједничких институција без Срба, Хрвата и Бошњака, а заједничке институцију могу да постоје и функционишу само на принципу Дејтонског мировног споразума и уставног поретка БиХ", нагласио је Нешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана