Нешић: Није успио покушај стигматизације српског народа

Срна
Нешић: Није успио покушај стигматизације српског народа

БАЊАЛУКА - Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изјавио је да је резултат гласања о резолуцији о Сребреници у Генералној скуштини УН доказ да хистерија и покушаји стигматизације српског народа нису успјели.

"Чињеница да већина земаља чланица УН није гласала за резолуцију о Сребреници представља јасну потврду побједе (предсједника Србије) Александра Вучића у борби за истину о српском народу. Овај резултат је доказ да хистерија и покушаји стигматизације српског народа нису успјели", навео је Нешић у писаној изјави.

Он је истакао да резултат гласања у Генералној скупштини УН показује да међународна заједница све више препознаје истину и одбија да се повинује једностраним наративима који су покушали да представе српски народ у негативном свјетлу.

"Овај успјех српске дипломатије, под вођством предсједника Вучића, доказује да истина о догађајима из деведесетих година излази на видјело, упркос покушајима да се наш народ неправедно окриви и стигматизује", навео је Нешић.

Он указује да бошњачки представници можда сматрају да су постигли неку врсту побједе, али да су овим процесом заправо отворили врата Србији да на глобалном нивоу представи истину о дешавањима из тог периода.

"Српска дипломатија је показала своју снагу и посвећеност у одбрани националних интереса и истине. Овај тренутак треба да буде подстицај за даљи рад на јачању наших дипломатских активности и сарадње са међународном заједницом, како бисмо наставили да представљамо истину и штитимо интересе нашег народа", истакао је Нешић.

Он је навео да Република Србија и Република Српска морају да наставе са својим снажним дипломатским активностима у том смислу.

"Надам се да су бошњачки политички лидери напокон схватили да нису и неће доживјети просперитет, развој и бољу будућност ако на дневни ред стално враћају приче из ратних година", навео је Нешић.

Генерална скупштина УН усвојила је данас резолуцију о Сребреници са 84 гласа за, док је против и уздржано било 87 земаља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана