Нешић: Нема безбједносних изазова у Унско-санском кантону

Срна
Нешић: Нема безбједносних изазова у Унско-санском кантону

САРАЈЕВО - Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је да у Бихаћу и Унско-санском кантону нема безбједносних изазова и да се све у вези са враћањем миграната из Хрватске ради у складу са законом.

Одговарајући на питање посланика Јасмина Емрића који је указао на постојање информација да се по споразуму о реадмисији између БиХ и Хрватске враћају мигранти који нису добродошли у ЕУ, Нешић је навео податак да је до сада одбијено 1.816 захтјева за прихват миграната из Хрватске.

“Био сам јуче у Бихаћу и констатовано да се у потпуности поштује споразум о реадмисији са Хрватском. Када говоримо о подацима, укупно је 768 миграната прихваћено из Хрватске, а у истом периоду је одбијено 1.816 захтјева за прихват.

То јасно говори да Служба за послове са странцима ради свој посао”, истакао је Нешић. На питање о наводима да у прихватном центру Липа постоји детенцијски центар, Нешић је одговорио да у том објекту нико не борави, нити је он у функцији, те да ће све бити рађено у складу са домаћим законодавством и прописима.

Посланика Албина Муслића је занимало колико је миграната који су из Хрватске враћени у БиХ даље враћено у земље из којих су ушли у БиХ, на шта је Нешић рекао да не зна тачне податке, али да БиХ инсистира на поштовању споразума о реадмисији између БиХ и Србије, те Црне Горе.

“Институције БиХ функционишу, поштујемо споразуме, али исто тако тражимо од земаља из којих долазе мигранти да их поштују”, навео је Нешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана