Нешић: Нећу престати да причам о српским жртвама!

СРНА
Нешић: Нећу престати да причам о српским жртвама!

САРАЈЕВО - Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је данас у Сарајеву да га иницијативе за његову смјену неће зауставити да прича истину о српским жртвама и неправдама које су им учињене, али и о скрнављењу Меморијалног центра у Поточарима које чине људи који су на челу тог центра.

Након што иницијатива Клуба посланика СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине за његову смјену није добила ентитетску већину гласова, Нешић је рекао новинарима да има списак са именима и презименима 88 људи који су, по новом ЦИПС-у, живи, а који су "сахрањени" у Меморијалном центру у Поточарима.

"То је вријеђање и ругање бошњачком народу, јер на тај начин се скрнави овај центар. Умјесто да данас расправљамо о смјени /директора Центра Емира/ Суљагића, они хоће да расправљамо о смјени Нешића који говори истину", рекао је Нешић.

Он је рекао да ће се говорити о свему овоме и о српским жртвама у Сребреници,те да српски народ не може више да ћути и трпи неправду.

"Али, желим да кажем да сам спреман да се поклоним свакој жртви, без обзира да ли долази из бошњачког, српског или хрватског народа. Жртва је жртва, суза је суза, свака суза било које мајке је тешка и болна. И ми Срби заслужујемо да се и наше жртве поштују", закључио је Нешић.

Он је подсјетио да је на сједници Представничког дома показао слику једне од српских жртава из сребреничког краја Анђелка Млађеновића, али да таквих има 3.267 из тог краја и 35.000 из Републике Српске и свака жртва заслужује поштовање и пијетет.

Нешић је питао посланике СДА да ли су као он спремни да се поклоне пред одсјеченом Млађеновићевом главом која је закачена за аутомобил одвучена у Сребреницу, гдје се њом играо фудбал.

Поручујући да га иницијативе за смјену или евентуална смјена неће ућуткати да прича о српским жртвама, Нешић је оцијенио да су стварни разлог за иницијативу СДА пуна сарадња са Европолом, која је остварена у његовом мандату и откривање "Скај" апликација, на којима има још много људи који се налазе на високим положајима.

"Посланици који су покренули моју смјену вјероватно се боје сарадње са Европолом", закључио је Нешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана