Нешић: Не занимају ме политички ставови плаћених НВО

Срна
Нешић: Не занимају ме политички ставови плаћених НВО

САРАЈЕВО - Министар безбједности Ненад Нешић истакао је да је као министар у Савјету министара испунио све европске обавезе и урадио највише посла поштујући уставне надлежности БиХ, те га не занимају политички ставови невладиних организација /НВО/ које служе политичким интересима оних који их плаћају.

Нешић је, коментаришући тврдњу удружења жртава и свједока “геноцида” и покрета мајке енклава Сребреница и Жепа да “безбједносно стање у БиХ никада није било горе као сад када је Ненад Нешић министар безбједности”, као и позив Кристијану Шмита да га смијени, истакао да не зна у којој канцеларији је писана та изјава да безбједносна ситуација никада није била гора, када сви у Европи кажу да је она добра.

“Ваљда им је била добра ситуација када смо имали терористичке нападе по цијелој БиХ, када су екстремисти убијали војнике и полицајце и нападали на америчку Амбасаду. Е, па таквих више нема”, написао је Нешић на друштвеној мрежи “Икс”.

Коментаришући наводе да “на све стране постоје убиства и напади на повратнике”, Нешић је рекао да би од тих удружења волио да чује да изразе солидарност и за нападе на старице у Федерацији БиХ /ФБиХ/, те да од МУП-а ФБиХ затраже да истраже нестанак српских стараца и актере напада на старце у Лукавцу, Возући и Мостару.

“Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске расвијетлио је сваки напад на повратнике у Српску”, напоменуо је Нешић.

Он је подсјетио да је као дијете протјеран из свог града, наводећи да никада никог није мрзио, те да се својим радом труди да свима буде боље.

“То што је у нечијим главама и данас рат - није мој проблем. То што неко убире дебеле апанаже да шири мржњу, такође, није мој проблем”, навео је Нешић и додао да ће се, све док се бави политиком, залагати за поштовање дејтонског уређења и равноправност народа и ентитета.

Према његовим ријечима то што се неко идентификује са трагичним 1. мартом, не значи да и њега може натјерати да мисли исто.

“Ја сам Србин и највише на свијету волим Републику Српску и свој народ, али поштујем све народе и људе у БиХ. За мене је свака суза једнако тешка, свака рана једнако болна”, истакао је Нешић и додао да су невладине организације из ФБиХ до сада могле виђети да се не плаши Кристијана Шмита, те да је погрешна адреса за препадање и уцјене.

Два невладина удружења из Сребренице упутила су данас позив Кристијану Шмиту да смијени министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића због његове изјаве да 1. март није никакав Дан државности БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана