Нешић: На Балкану свој народ највише разара породица Изетбеговић

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Предсједник ДНС-а Ненад Нешић рекао је да ако неко на Балкану разара, и то највише свој народ, то је породица Изетбеговић.

Коментаришући оптужбе лидера СДА Бакира Изетбеговића да Србија разара Балкан, Нешић је истакао да је Изетбеговић својом политиком само успио да посвађа Бошњаке са свим комшијама, претварајући цијелу земљу у гето, саопштено је из ДНС-а.

Нешић је упитао какав је извор проблема Србија, те истакао да док предсједник Србије Александар Вучић гради Србију, мостове, путеве, отвара фабрике, Бакир испраћа младе и поручује им да ће их замијенити роботима.

Он је навео да док је Србија Бошњацима слала респираторе, СДА је крала и у пандемији и иза себе има аферу "респиратори". "Док је Вучић слао респираторе и у Федерацију БиХ, Бакирова СДА се богатила на респираторима", нагласио је Нешић.

Он је рекао да је Вучић у Новом Пазару, Тутину, Сјеници и осталим мјестима гдје живе Бошњаци добио апсолутну подршку, какву Бакир Изетбеговић никада није имао ни у Сарајеву.

Нешић је рекао да Србија сигурним кораком иде ка Европи, да је статусом кандидата привукла огромне стране инвестиције, док за то вријеме БиХ не може да добије ни статус кандидата и пуних шест година стагнира.

Он је додао да Изетбеговићу напади на Србију неће донијети побједу, јер је његов пораз у неспособности да за четири године формира владу, као и у свима које је отјерао због сиромаштва, па данас прича о роботима.

"Није Бакир каменован у Београду, а да органи Србије нису реаговали, него је обрнуто. И никада нико од Срба није рекао да ће жртвовати мир, него је то рекао Алија Изетбеговић. Не причају Срби данас о пребројавању, него Изетбеговић млађи. Срећа је па су избори близу и Бакир ће након 2. октобра бити политичка прошлост јер су га прозрели и Бошњаци", нагласио је Нешић.

Он је додао да се диви уздржаности предсједника Србије који годинама трпи нападе из Сарајева, и све то ћутке подноси и даље пружајући руку Бошњацима.

Нешић је поручио Изетбеговићу да ни напади на Русију неће појефтинити гас, нити га обезбиједити за гријање и позвао га да каже народу како се ће Сарајево и Зеница зимус гријати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана