Нешић: Ко се у овом часу радује Уставном суду - одрекао се Републике Српске

Срна
Нешић: Ко се у овом часу радује Уставном суду - одрекао се Републике Српске

БАЊАЛУКА- Уколико цијели ПДП стане иза изјаве генералног секретара Ненада Вуковића о задовољству због одлуке Уставног суда - потврдили би спремност да пристану на суд албанских судија у том суду и законе баварских туриста, те би своју судбину предали у руке Кристијана Шмита и политика које насрћу на Републику Српску, оцијенио је предсједник ДНС-а Ненад Нешић.

Нешић је подсјетио да је јуче Вуковић "изразио задовољство" због одлуке Уставног суда БиХ који је дјелимично прихватио апелацију ПДП-а и укинуо рјешења Суда БиХ којим је СНСД-у додијељен четврти делегат у Дому народа Парламентране скупштине, те напоменуо да та одлука ништа не мијења у политичкој реалности већ само потврђује притиске и злоупотребе такозваног Уставног суда у функцији штете ка Републици Српској.

"Непријатељи Републике Српске организовали су ову суштински небитну одлуку као мамац да виде постоји ли неко спреман да за мало власти угрози српско јединство", рекао је Нешић и изразио наду да је Вуковић несвјесно угрозио безбједност и стабилност Републике Српске.

Он је указао да није сигуран да би и тако ПДП постао власт, али да је потпуно увјерен да би тако нестали са политичке сцене као најгори издајници.

Нешић је подсјетио да Република Српска и цијели српски народ не признају Уставни суд БиХ док из њега не буду искључени странци и док не буду стечени услови да он буде комплетан и у њега се врате представници српског народа.

Он је нагласио да то није нечији хир, него плод чињенице да 30 година након рата, са још једним позитивним кораком ка ЕУ и отварањем преговора, представља понижење и увреду за наше грађане у БиХ - да им суде албанске судије, саопштено је из ДНС-а.

"У току је још један талас притисака одређених глобалних центара моћи који желе да зауставе позитивне трендове у БиХ. Наравно, мета им је поново Република Српска. И без обзира што имамо демократско право на различитости, Српска мора бити изнад свих нас. У њу су уграђени животи десетина хиљада људи и та жртва нас обавезује да бар понекад застанемо и промислимо о моменту у којем се нешто дешава", рекао је Нешић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана