Нешић: Казнити нападаче на чланове бијељинског Радника

GS
Foto: Arhiva

САРАЈЕВО – Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад Нешић најоштрије је осудио физички напад на чланове КМФ Радник из Бијељине који се догодио у Мостару током јучерашње утакмице у футсалу између бијељинске и екипе Мостар Стари Град.

Том приликом бачен је сузавац и нападанута екипа из Бијељине те су двојица представника КМФ Радник претучена и превезена у болницу гдје им је указана помоћ.

Нешић тражи од надлежних полицијских и правосудних институција да проведу истрагу и адекватно санкционишу починице напада, "посебно из разлога што постоји сумња да је напад био и на националној основи, односно због натписа који су били на ћирилици, те чињенице да су се у кратком времену десили и напади на повратнике и цркву у Мостару, што је уз овај немили догађај изазавало узнемирење код Срба који живе у овом граду", саопштено је из министарства.

Нешић је похвалио брзу реакцију полиције на терену, али и реакцију гледалаца мостарске екипе који су покушали да заштите чланове екипе из Бијељине, а због тога су касније и сами нападнути од ове групе вандала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана