Нешић, Исак: Заједничко опредјелење мир и стабилност

СРНА
Нешић, Исак: Заједничко опредјелење мир и стабилност

САРАЈЕВО - Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је данас Срни да је током разговора са министром унутрашњих послова Федерације БиХ Рамом Исаком о тренутној безбједносној ситуацији у БиХ постигнут висок степен сагласности и заједничко опредијељење за обезбјеђење мира и стабилности у БиХ.

"Током разговора у Сарајеву било је ријечи и о безбједности повратника без обзира да ли је ријеч о Бошњацима, Србима или Хрватима, и усагласили смо се да свима њима морамо гарантовати безбједност, те да сви они који евентуално угрожавају живот и имовину повратника треба да буду процесуирани у складу са законом", нагласио је Нешић.

Према његовим ријечима, са Исаком је договорио да обиђу повратнике који су на било који начин угрожени у срединама у којима тренутно живе, а све с циљем побољшања не само безбједносне ситуације, него и услова живота тих људи.

Нешић је поздравио Исакове ставове који иду у правцу заштите слобода и права свих људи у БиХ, без обзира на националну припадност, с посебним акцентом на стабилност, безбједност и просперитет људи у БиХ.

"Јасно је свима да без безбједносног окружења нема ни економског напретка", поручио је Нешић.

Он је најавио да би сутра у Бањалуци требало да се састане са министром унутрашњих послова Републике Српске Синишом Караном и његовим сарадницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана