Нешић и Шпинделегер о ситуацији у области миграција

ГС
Нешић и Шпинделегер о ситуацији у области миграција

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић састао се данас у Аустрији са директором Међународног центра за миграцијску политику Михаелом Шпинделегером који је раније обављао и функцију министра спољних послова и вицеканцелара Аустрије те био лидер Народне партије Аустрије, саопштено је из овог Министарства.

ИЦМПД је у протеклом периоду био важан партнер Министарству безбједности у Савјету министара те је на данашњем састаку разговарано о могућностима наставка сарадње у будућности.

Посебно се то односи на подршку јачању капацитета надлежних институција у БиХ за управљање миграцијама те полицијских агенција у борби против међународног организованог криминала, наводи се у саопштењу.

Нешић је упознао Шпинделегера са тренутном ситуацијом у области миграција и плановима за побољшање управљања миграцијама те борбе против трговине људима и крујумчарења миграната.

Захвалио се ИЦМПД-у за подршку у овој области у протеклом периоду и на свему што су урадили за јачање капацитета БиХ.

- На тај начин у великој мјери заједнички доприносимо колективној, европској безбједности, а у исто вријеме помажемо и наше реформске процесе на путу ка члансту у ЕУ - казао је Нешић.

Из Министарства подсјећају да је БиХ члан ИЦМПД-а од 2011. године, а ова међународна организација окупља 20 држава чланица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана