Нешић и Спасовски: Нулта толеранција према организованом криминалу и корупцији

Срна
Нешић и Спасовски: Нулта толеранција према организованом криминалу и корупцији

СКОПЉЕ - Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је након састанка у Скопљу са министром унутрашњих послова Сјеверне Македоније Оливером Спасовским да је њихов заједнички став нулта толеранција према организованом криминалу и корупцији.

Нешић је изразио задовољство што БиХ и Сјеверна Македонија немају отворених питања, одлично сарађују као двије пријатељске земље и да ће то цијенити и у будућности.

Он је истакао да је будућност БиХ и Сјеверне Македоније у ЕУ, као и да му је жеља БиХ што прије приступи "Отвореном Балкану", које је предворје ЕУ.

Нешић је рекао да ће БиХ помоћи искуства Сјеверне Македоније која је међу првима у региону потписала договор са Европском агенцијом за заштиту граница - Фронтексом.

-Искуства која има Сјеверна Македонија много ће допринијети БиХ да и ми постигнемо споразум који одговара и нама и ЕУ у вези контроле граница. Не смијемо дозволити да нас опет погоди мигрантска криза, која још постоји али не у обиму као и прије -  рекао је Нешић новинарима у Скопљу.

Он је напоменуо да је ово прва његова посјета Скопљу као министра безбједности, те да очекује да Сјеверна Македонија и БиХ имају узлазну путању односа, још бољу и сврсисходнију сарадњу два министарстава.

На састанку је акценат стављен на унапређење међусобне сарадње и продубљивање пријатељских веза између Министарства унутрашњих послова Македоније и Министарства безбједности у Савјету министара.

Спасовски је након састанка рекао да је фокус разговора био на унапређењу сарадње, те оцијенио да су односи двије земље и регионална сарадња на високом нивоу.

Разговарано је, како је навео, о унапређу сарадње у области размјене информација о кривичним дјелима повезаним са илегалном миграцијом, трговином дроге и оружја, компјутерском криминалу повезаном са прањем новца и корупцијом.

Спасовски је информисао колегу о договору Сјеверне Македоније са Фронтексом и контроли граница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана