Нешић: Хеликоптери из Србије долазе сутра у БиХ

Срна
Нешић: Хеликоптери из Србије долазе сутра у БиХ

САРАЈАЕВО - На основу одлуке којом је БиХ затражила међународну помоћ за заштиту и спашавање у гашењу пожара, а коју је вечерас усвојио Савјет министара хеликоптери из Србије требали би долетјети сутра како би помогли у гашењу пожара у Националном парку "Сутјеска" изјавио је Срни министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић.

"У разговору са министром унутрашњих послова Србије Ивицом Дачићем договорио сам да хеликоптери из Србије дођу сутра", истакао је Нешић.

Савјет министара вечерас је, на приједлог Министарства безбједности, једногласно донио одлуку о тражењу међународне помоћи за заштиту и спашавање у гашењу пожара, након што су пожари задесили БиХ.

"Овом одлуком затражена је међународна помоћ у гашењу пожара у виду ватрогасних снага, средстава и летјелица за гашење пожара из земаља са којима БиХ има потписане споразуме и меморандуме о сарадњи у заштити и спашавању и кроз процедуре Механизма за цивилну заштиту ЕУ", саопштено је из Савјета министара након ванредне телефонске сједнице.

На локалитету Тјентишта гори стољетна црногорична шума, те је из Српске апеловано да се одобри долазак хеликоптера из Србије без чије помоћи пожар не може бити стављен под контролу, што до сада нису одобрили из Сарајева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана