Нешић: Доведена у питање сарадња са Европолом

Срна
Нешић: Доведена у питање сарадња са Европолом

САРАЈЕВО - Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да је, уколико директору Федералне управе полиције /ФУП/ Вахидину Муњићу Европол није одобрио присуство на Конвенцији шефова полиција чланица ове организације, онда се доводи у питање и функционисање заједничке контакт тачке и сарадња са Европолом.

Нешић је Срни рекао да нема званичне информације да ли је Муњићу забрањена посјета Европолу, те да ће током дана тражити да му доставе потребне информације.

"Ако је то тако, онда доводимо у питање и функционисање заједничке контакт тачке и можемо довести у питање сарадњу са Европолом. Све особе које могу угрозити сарадњу са том организацијом, без обзира на којој позицији се налазе, не треба да буду на тој позицији. Морамо истрајати у борби против криминала, организованих криминалних група и свега оног што угрожава безједност грађана и имовине", поручио је Нешић.

Директор Федералне управе полиције Вахидин Муњић није присуствовао Конвенцији шефова полиција чланица Европола у Хагу јер му Европол није одобрио, сазнаје Срна.

За разлику од њега, директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић учествовао је крајем септембра у раду конвенције и одржао билетаралне састанке са преставницима Европола и земаља Балкана.

Конвенцији је присуствовао и директор Сипе Дарко Ћулум, док је Муњић остао у БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана