Нешић честитао Додику, Селак очекује брзо формирање власти

Срна
Нешић честитао Додику, Селак очекује брзо формирање власти

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, БАЊАЛУКА - Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је кандидату СНСД-а Милораду Додику изборну побједу за предсједника Републике Српске и изразио наду да ће послије данашње сједнице Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ бити стављена тачка на сагу о изборима.

Нешић је рекао Срни да се сада сви морају вратити поштовању Устава и закона БиХ.

-Надам се да ћемо у наредном периоду добити легитиман састав ЦИК-а, али исто тако утврдити надлежности Републике Српске и БиХ, како више никада не би дошли у ситуацију да више од 20 дана од избора не знамо ко је побједник и да на тај начин изазивамо сукобе унутар српског народа у Српској - рекао је Нешић.

Он се нада и да ће Додик наредне четири године утрошити на обезбјеђивање националног јединства српског народа у Српској, као и да ће радити на заштити уставне позиције Српске унутар БиХ.

Према његовим ријечима, тиме би се ријешило питање надлежности у вези са спровођењем избора и у Републици Српској и на нивоу БиХ.

-Надам се да ће се у наредне четири године више радити на транспарентности избора и да ћемо напокон добити Изборни закон који неће дозволити било коме да посумња у изборне резултате. На изборне резултате не би требало чекати дуже од неколико часова - закључио је Нешић.

Предсједник СПС-а Горан Селак рекао је да је ЦИК БиХ данас коначно схватио шта је његова улога објавивши допунску одлуку о утврђивању и објављивању резултата општих избора у БиХ, према којој је потврђено да је кандидат СНСД-а Милорад Додик освојио највише гласова на изборима за предсједника Републике Српске.

-У фамозном контролном бројању видјели смо да није било већих одступања. Битно је да је стављена тачка на ту причу и да је изабран предсједник Српске Додик - нагласио је Селак.

Он је рекао за Срну да убрзо очекује коначну потврду резултата избора у БиХ да би се што прије формирала власт на свим нивоима у БиХ.

-Важно је да изабрани представници Српске почну да раде јер иду тешка времена због чега су потребни мир и стабилност. Битно је да се спусте тензије, да они који су изгубили изборе прихвате стварност, да честитамо побједницима избора и радимо за добробит грађана Српске и БиХ - нагласио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана