Нешић открива шта су све безбједносне агенције сазнале о Шмиту

ГС
Нешић открива шта су све безбједносне агенције сазнале о Шмиту

САРАЈЕВО - Министар безбједности БиХ Ненад Нешић одржаће данас у 12 часова конференцију за новинаре у Сарајеву на којој ће презентовати информације безбједносних агенција о боравку Кристијана Шмита у БиХ.

Синоћ је за АТВ Нешић открио да је Шмит у БиХ уносио дуге цијеви, те да у БиХ борави као њемачки дипломата, а не као дипломата УН, јер је Њемачка најавила његов боравак, а не Уједињене нације.

Све безбједносне агенције на нивоу БиХ из своје надлежности започеле су провјере о статусу Шмита и његовог обезбјеђења на основу дописа српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и мнистра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића.

Цвијановићева и Нешић су затражили од Агенције за истраге и заштиту БиХ, Граничне полиције, Дирекције за координацију полицијских тијела и Министарства иностраних послова у Савјету министара информације о статусу Шмита и чланова његовог обезбјеђења, те детаље о оружју које носе док су на дужности у БиХ.

Директор Службе за послове са странцима БиХ Жарко Лакета рекао је раније Срни да је боравак Шмита у БиХ упитан јер његово именовање није потврђено резолуцијом Савјета безбједности УН, чиме су институције БиХ доведене у заблуду и злоупотребљен Закон о странцима.

Лакета је навео да је Чланом 124 Закона о странцима одређено да се одредбе овог закона не примјењују на лица која по међународном праву, односно на основу међународног уговора, уживају дипломатски статус у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана