Нешић: БиХ безбједна, а неодговорни политичари желе приказати да није

Срна
Нешић: БиХ безбједна, а неодговорни политичари желе приказати да није

САРАЈЕВО- Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да је БиХ потпуно безбједна, али да поједини неодговорни политичари покушавају да прикажу да није тако, зарад додворавања свом гласачком тијелу или националном корпусу.

-У БиХ постоје неодговорни политичари који желе да направе актуелно стање небезбједним. Ситуација у БиХ је потпуно безбједна и нема никаквих угрожавања питања безбједности, осим одређеног броја политичара који желе да се додворе свом гласачком тијелу или националном корпусу, те тако добију јефтине политичке поене - рекао је Нешић новинарима у Сарајеву.

Он је навео да би свима онима који позивају на такозвани план “Б”, односно позивају на насиље “дао пушку у руку и послао их у Ирак, Авганистан или не знам гдје, па нека се тамо боре...”

Нешић се кратко осврнуо и на посљедње изјаве и понашање министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза, уз оцјену да његови потези сигурно не доприносе смиривању ситуације, него подгријавају евентуалне тензије.

-Али, знајући господина Хелеза, желим да кажем да се у разговору „један на један”, у колегијалном разговору, види да је ријеч о разумном човјеку, тако да не знам шта се тренутно дешава са њим. Покушаћу да и те ствари ријешим у неком наредном периоду путем разговора и отвореног дијалога - рекао је Нешић.

Нешић је поновио да, упркос сложеног политичког тренутка у БиХ, посједовање нелегалног оружја сигурно неће допринијети смиривању ситуације, него само може да је погорша, због чега је неопходно да грађани наставе да надлежним органима предају нелегално оружје и припадајућу муницију, те да на тај начин потпомогну свеукупну безбједност у БиХ.

-Посједовање нелегалног оружја, без обзира на било које политичке околности, неће допринијети безбједном окружењу него само може изазвати нежељене ефекте - истакао је Нешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана