Нешић: Бећировић и Комшић Предсједништво претворили у циркус

Срна
Нешић: Бећировић и Комшић Предсједништво претворили у циркус

БАЊАЛУКА - Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да се Предсједништво БиХ, захваљујући његовим члановима Денису Бећировићу и Жељку Комшићу, претворило у циркусантску институцију која својим представама за пробрану публику покушава измамити аплаузе симпатизера.

-Нико није толико урушио Предсједништво БиХ као њих двојица. Као што су усвојили Закон о транспорту гаса, тако су исто могли да усвоје закон да за викенд нећемо помјерати казаљке на сату или да забрањујемо истраживања у свемиру. Ефекти су једнаки- навео је Нешић.

Он је указао да је Устав БиХ децидно прописао девет надлежности Предсједништва БиХ и да ниједна од њих није област енергетике и транспорта, саопштено је из ДНС-а.

-Дакле, ако неко руши Дејтонски мировни споразум, онда су то Бећировић и Комшић који себи грабе овлашћења која им Устав БиХ није прописао - нагласио је Нешић.

Нагласио је да, умјесто да покушају поправити имиџ БиХ у свијету не би ли и овдје дошао неки инвеститор, наведени двојац својим циркусима и отварањима нових криза настоји отјерати и оно мало инвеститора из БиХ.

-Да није тужно било би смијешно слушати Бећировића како се хвалиса законом за који и сам зна да неће бити усвојен. У суштини, вара и лаже своје бираче. Сигурно га нису бирали да им сије лажи, него да ради у корист друштва - истакао је предсједник ДНС-а.

Коментаришући закључке које су усвојили Комшић и Бећировић, а на које је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић најавила вето, Нешић је рекао да очекује да ће њен вето добити подршку у Народној скупштини Републике Српске.

-Лицемјерство двојице бошњачких чланова Предсједништва је на врхунцу. С једне стране се куну у БиХ, а онда траже санкционисање једног њеног дијела и са дубоком мржњом своје стрелице усмјеравају ка Републици Српској. Онда се чуде зашто Срби не воле БиХ коју представљају њих двојица! - нагласио је Нешић.

Бећировић и Комшић, истиче он, не могу ништа Републици Српској јер је она плод воље српског народа и постојаће док је Срба.

-Али, и те како су урушили БиХ и захваљујући њима двојици ово је најгори сазив Предсједништва БиХ од њеног настанка. Потпуно су обесмислили најважнију институцију која на све личи сем на државни орган - закључио је Нешић.

Бошњачки и хрватски члан Предсједништва Денис Бећировић и Жељко Комшић јуче су усвојили закључак у којем се наводи да је неопходно да се, “с циљем досљедне имплементације начела правне сигурности и владавине права, смјеста прекине са ултиматумима, сепаратистичким политикама и нападима на 'државу БиХ' и њене институције”.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић најавила је покретање виталног ентитетског интереса након што је прегласана на сједници Предсједништва у вези са приједлогом закључка поводом, како је неведено, ескалације напада органа Републике Српске на темељне одредбе Дејтонског мировног споразума и угрожавања уставноправног поретка БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана