Нешић: Антицивилизацијско поступање Хашког механизма према Брђанину

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Предсједник ДНС-а Ненад Нешић осудио је нехумано поступање Хашког механизма за међународне судове према бившем шефу Кризног штаба Српске Аутономне Области /САО/ Крајина Радославу Брђанину, јер је очито да је држан у затвору без пружања неопходне здравствене терапије, што је не само нељудски, већ и антицивилизацијски.

"Захтијевамо да се побољша квалитет здравствене заштите онима који су и даље утамничени по налогу Хашког трибунала, као и да власти Републике Српске организују посјету љекара специјалиста који би додатно прегледали притворенике и сугерисали адекватну терапију ако им је потребна", навео је Нешић.

Он је напоменуо да је несхватљиво и мимо свих конценција не пружити неопходну здравствену помоћ и његу затворенику у било ком затвору, а нарочито у међународном, саопштено је из ДНС-а.

Бивши шеф Кризног штаба САО Крајина Радослав Брђанин смјештен је на Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци и налази се у тешком стању, рекао је генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић.

Брђанин је осуђен на 30 година у Хашком трибуналу, а након 23 године проведене у затвору пуштен је на слободу због тешког здравственог стања. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана