Нешић, Алијев: Унаприједити сарадњу у области безбједности и економије

Срна
Нешић, Алијев: Унаприједити сарадњу у области безбједности и економије

БАКУ - Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић и предсједник Азербејџана Илхам Алијев на данашњем састанку у Бакуу изразили су потребу за даљим унапређењем сарадње двије земље у области безбједности, али и економије.

Нешић је, као први министар безбједности из БиХ који је посјетио ову државу, састанак оцијенио као наставак изванредних односа двије земље и истакао да га посебно радује скора посјета Алијева БиХ. Осим изузетних политичких односа Азербејџана и БиХ, истакнута је потреба јачања економске сарадње, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

"Трговински биланс показује изузетну важност Азербејџана за БиХ и надам се да ће у будућности наша економска сарадња напредовати још више", рекао је Нешић. Он је навео да ће данас у Бакуу бити потписан и споразум о сарадњи у области заштите од природних и других катастрофа.

"И Азербејџан и БиХ су биле врло истакнуте у помоћи Турској након недавних разорних земљотреса и то показује корист сарадње у тој области. Добробит те сарадње није само билатерална, убијеђен сам да може бити од користи много шире од граница наше двије земље", оцијенио је Нешић.

Он је захвалио предсједнику и народу Азербејџана и за вриједну помоћ током пандемије вируса корона, наглашавајући да БиХ никада неће заборавити 40.000 доза вакцина против ковида 19 које јој је упутила ова држава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана