Нешић: Ако се Хелезу ратује нека иде у Авганистан

Срна
Нешић: Ако се Хелезу ратује нека иде у Авганистан

БАЊАЛУКА - Предсједник ДНС-а Ненад Нешић поручио је министру одбране у Савјету министара Зукану Хелезу да иде у Авганистан и Сирију ако му се ратује, да га у томе неће заустављати, али да туђа дјеца неће бити његово топовско месо.

Нешић је истакао да Хелез посебно не може пријетити употребом Оружаних снага, Агенције за истраге и заштиту БиХ, Граничном полицијом, јер те институције у свом саставу имају по једну трећину Срба из Републике Српске. Он навео да је јасно да Хелез, као и “сваки мали и недорасли политичар, жели да фасцинира бираче СДП-а тиме што ће пријетити Србији”, саопштено је из ДНС-а.

- Било би добро да оде у Нови Пазар, Сјеницу, Тутин и види путеве, болнице, школе, спортске дворане које је изградио предсједник Србије Александар Вучић и да научи како Србија води рачуна о сваком свом грађанину, а имао би прилику и да научи о поштовању других, суживоту и толеранцији. Човјек се учи док је жив - рекао је Нешић.

Он је додао и да је “Хелез протеклих година био заузет тучама, па вјероватно због тога није имао времена да чита Устав БиХ”.

- Да је стигао да прочита Устав БиХ нашао би одредбу да ентитети имају право да успоставе специјалне и паралелне односе са сусједним државама. То право је Република Српска искористила и склопила такав споразум са Србијом и то право јој не може одузети нико, па ни Хелез - указао је Нешић.

Он је изразио жаљење што Хелез својим представама брука БиХ, али и показује невјероватну дозу неискрености према свом народу.

- Када прочитам у медијима његове изјаве, не могу да вјерујем да је то исти онај човјек који иза камера, нама српским министрима, прича сасвим друге приче - рекао је Нешић.

Према његовим ријечима, Хелез је иза камера “фасциниран” предсједником Српске Милорадом Додиком, те да тврди да је он “лидер региона”, као и да му је “жао што Бошњаци немају таквог лидера”.

- Иза камера у небо диже напредак Србије и економске пројекте признајући да је Србија за БиХ велесила у сваком погледу. А када се упале камере видимо другог Зукана. Не чуди од човјека који је правоснажно осуђен за лагање на суду. Ко лаже државу, лако му је лагати народ - закључио је Нешић.

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез у интервјуу агенцији “Анадолија” запријетио је предсједнику Србије Александру Вучићу због изјаве да је “Република Српска држава” и позвао Додика и Вучића да се “уразуме” уз поруку да је “лако запалити фитиљ”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана