Ненад Стевандић открио колико кандидата за начелнике нуди УС

Маријана Миљић Бјеловук
Ненад Стевандић открио колико кандидата за начелнике нуди УС

БАЊАЛУКА - Уједињена Српска (УС) има начелнике у двије општине у Републици Српској, а планира их имати много више, рекао је “Гласу Српске” предсједник УС Ненад Стевандић.

Он је нагласио да тренутно имају седам кандидата за начелнике за предстојеће локалне изборе, а да би тај број требало да буде нешто већи, односно УС би требало да понуди око десет кандидата који ће у битку за начелничке фотеље.

Из разумних разлога, навео је, не могу улазити у битку у великим градовима Српске, посебно у Бијељини и Бањалуци.

- У Бањалуци дјелујемо кохезионо. Смирујемо страсти. Наша је порука да Бањалука не смије бити град ровова. То је главни град Републике Српске. Ту не смију бити “ровови из којих се пуца” из Градске управе на зграду предсједника Републике Српске и обрнуто - поручио је Стевандић.

Сматра да је Уједињена Српска много допринијела побољшању политичке климе у највећем граду Српске уз доста критика с једне и друге стране.

- Наша дјеца треба да живе у најљепшем граду Републике Српске, а не између политичких ровова сукобљених власти на републичком и градском нивоу. Мислим да су то градске власти, и сам градоначелник Драшко Станивуковић, у посљедњих годину дана и схватили и прихватили. То једино не разумију ови острашћени бивши саборци садашњег градоначелника који су из неке љубоморе према њему покренули неке своје пројекте који њега оспоравају - казао је Стевандић.

Нагласио је да је на републичком нивоу УС фактор који уједињује и има добру инфраструктуру и одличне људе.

- Ми смо једини од младих људи створили још млађе у руководствима и на листама. На то смо јако поносни - закључио је Стевандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана