Ненад Нешић реизабран за предсједника странке

Срна
Ненад Нешић реизабран за предсједника странке

БАЊАЛУКА - Ненад Нешић реизабран је вечерас у Бањалуци за предсједника ДНС-а.

Нешић, који је био једини кандидат за предсједника странке, истакао је да ДНС остаје на патриотском путу.

"Република Српска нам је изнад било којег другог циља, она је светиња и немамо намјеру попустити нити одустати да је бранимо. Република Српска мора постојати на основу Дејтонског мировног споразума и уставног поретка", рекао је Нешић.

Он је истакао да је изборна скупштина прилика и да чланови странке искажу пуну подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику, који брани право српског народа на опстанак.

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да је у име предсједника странке Милорада Додика упутио подршку раду изборне скупштине ДНС-а.

"ДНС је наш значајан савезник у борби за очување статуса, положаја, аутономије и државности Српске. Очекујем да ћемо наставити заједно да радимо, са нашим осталим коалиционим партнерима да се боримо за што је могуће бољу позицију Српске и за што слободнију Српску, као и за то да сваки њен грађанин живи боље", рекао је Ковачевић.

Он је додао да и свим осталим становницима у БиХ жели свако добро.

Члан Предсједништва Српске напредне странке /СНС/ из Србије Никола Селаковић рекао је да је ДНС конструктивна патриотска политичка опција, која се бори за интересе српског народа у БиХ, право на конститутивност и право Српске на опстанак у складу са Дејтонским споразумом.

"Србија и СНС поштују све своје суседе, па тако и БиХ, али Републику Српску волимо. Уважавамо територијални суверенитет и територијални интегритет БиХ, али и Републике Српске у оквиру ње и подржавамо свако рјешење које заједно донесу три конститутивна народа и два ентитета", рекао је Селаковић.

Он је напоменуо да је подршка коју је СНС вечерас исказала ДНС-у свједочи чињеници да су Срби интегрални народ, који живи у више различитих држава.

"Поштујемо уставно-правне поретке тих држава, али нам нико не може одузети заједничко историјско памћење, припадност истој вери, култури и нацији", рекао је Селаковић.

Овом приликом Нешићу је по благослову Његовог преосвештенства епископа сремског Василија уручено високо црквено-друштвено одликовање Крст вожда Ђорђа Стратимировића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана